Најновије

ВРАЋАЈУ СЕ ОМЛАДИНСКЕ РАДНЕ АКЦИЈЕ? Скупштини достављен Нацрт закона за усвајање

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић примио је данас делегацију удружења учесника омладинских радних акција и волонтера Србије поводом 1. априла, Омладинског дана радних акција, саопштено је из парламента.

ОРА (Фото: јутјуб)

Дачић је подсетио да су Омладинске радне акције настале још у току НОБ-а, а да су нарочито биле популарне након завршетка Другог светског рата и да су имале за циљ да обнове и изграде привреду, инфраструктуру, научне, спортске, културне и забавне објекте у Југославији.

Председник Скупштине удружења Сретен Јовановић захвалио је Дачићу на пријему и уручио му симболичну фотографију спомен плоче на Новом Београду, а представио му је и елементе за израду Нацрта закона о добровољним радним акцијама.

Саговорници су се сагласили да су такве акције дефинитивно најбоља тековина бивше СФРЈ и да готово нема средине у свим републикама некадашње државе у којој није организована радна акција или где није формирана омладинска или пионирска бригада која је учествовала на некој од акција.

Нагласили су да су тековине тог времена веома важне јер сматрају да се на радним акцијама градило, али су се стварала и пријатељства и љубав.

Како је саопштено, Дачић је захвалио некадашњим омладинцима и учесницима радних акција на сугестијама поводом израде Нацрта закона.

Дачић је казао да се увек залагао да допринесе неговању традиције из тог периода, јер је омладина тог времена радећи градила и себе и истовремено кроз заједнички рад упознавала мултикултуралност становника заједничке домовине у којој је живела.

Какав скандал је направила делегација лажне државе Косово у Шпанији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА