Најновије

ВАКЦИНА ЗА ПОЛА ЧОВЕЧАНСТВА! Кина открила планове за производњу цепива против ковида!

Кина до краја године планира да произведе три милијарде доза вакцина што је еквивалентно количини којом би се могло вакцинисати скоро пола човечанства првом дозом.

Вакцина против короне. (Фото: pixabay. com)

Кина ће до краја године највероватније произвести три милијарде доза цепива против ковида-19, рекао је у суботу званичник Националног здравственог повереништва (NHC).

- Имамо капацитете да у другој половини године испунимо захтеве за властитом потражњом - рекао је Зенг Зонгвеи, који такође координира пројекте везане за развој цепива.

Влада је објавила најновије податке који говоре да се производња вакцина од 1. фебруара до 5. марта утростручила, на пет милиона доза дневно.

Водећи произвођач вакцина Синовак Биотек је саопштио да је овај месец удвостручио своју годишњу производњу на две милијарде доза.

Кинеска национална фармацеутска групација Синофарм је саопштила да ће с почетком априла моћи сваки месец да испоручи 100 милиона доза вакцина против ковида-19. Циљ групације је подићи производне капацитете на три милијарде доза годишње.

Кошаре не би пале да није стигло ово наређење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА