Најновије

ИНЦИДЕНТ У НАТО АВИЈАЦИЈИ: Руски амблем на униформи пилота F-15 (ФОТО)

Фотографија коју је на Фејсбуку објавила прес служба британске краљевске авијације (RAF) привукла је велику пажњу на internetu због прилично неочекиваног пришивка пилота F-15Е. Ово се наводи у публикацији италијанског издања Тхе Авиатионист., пише италијански лист The Avionist.

F-15E (Фото: Pixabay)

Вреди подсетити да је недавно америчко ратно ваздухопловство објавило неколико фотографија са вежби Point Blank одржаних у Британији, од којих је једна скренула пажњу на одбрамбени блог. Говоримо о пилоту F-15Е, који се појавио у кадру са прi[ivkom „Русија“. Ова чињеница изазвала је бурну реакцију на мрежи, неки корисници су чак назвали пилота издајником.

Exercise Point Blank is in full swing! Point Blank increases interoperability and collective readiness, deterring...

Posted by RAF Lakenheath on Среда, 07. април 2021.

Колумниста листа The Avionist Стефано Д'Урсо одлучио је да истражи ситуацију и дошао до закључка да су пришивак користили пилоти F-15Е Strike Eagle 492. борбене ескадриле за идентификацију „агресора“ у вежби.

Стефано Д'Урсо пише: '’Пришивак приказује руски ловац Су-27 на плавој позадини са руском заставом и ћириличном речју „Русија“ на врху и бројем „492“ на дну'’.

„Провели смо додатна истраживања о овом пришивку и чини се да постоји већ најмање три године, јер су неке копије пришивка пронађене на аукцијама Ebay и на неколико других локација 2018. године“, наводи се у чланку.

Често пилоти који играју улогу „агресора“ током вежби носе на кацигама и униформама амблеме и натписе који одговарају ознакама непријатељских снага које пилоти имитирају. Према италијанском стручњаку, ово је скоро традиција која се налази не само у Сједињеним Америчким Државама, већ и у остатку света. Неке специјализоване јединице чак копирају амблеме и ливреје противника у својим авионима, као што то, на пример, чини агресорска ескадрила америчког ваздухопловства и морнарице. Према аутору, ова пракса је створена да помогне визуелној идентификацији током вежбе. Дакле, пришивак америчког пилота, који је на интернету добио надимак Издајник, није руског порекла, сигуран је стручњак.

О новом нападу Израела на Сирију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА