Најновије

САБОТАЖА У ИРАНСКОМ НУКЛЕАРНОМ ЦЕНТРУ: Све очи упрте у једну државу

Ирански подземни нуклеарни центар Натанц остао је без струје свега неколико часова пошто је почела нова фаза обогаћивања уранијума. Техеран тврди да у инциденту није било штете ни повређених. Посланик у иранском парламенту не искључује могућност саботаже.

Иран (Фото: РИА Новости)

"За сада не знамо разлог нестанка струје и мораћемо да истражимо. На срећу, није било повређених ни штете", рекао је иранским медијима, портпарол програма за развој нуклеарне енергије Бухруз Камалванди.

Портпарол парламентарног одбора за енергију Малек Шаријати Нијасар је, међутим, на Твитеру написао да је инцидент "веома сумњив", па не искључујући могућност "саботаже".

Међународна агенција за атомску енергију ИАЕА је такође одбила да коментарише догађаје у Натанцу, наводећи да су стручњаци те агенције "видели медијске извештаје".

Још од почетка градње, Натанц је био у центру контроверзи везаних за ирански нуклеарни програм. Пар године касније, администрација млађег Џорџа Буша уписала је ово постројење на списак мета у случају ваздушног напада САД на Иран.

Прошлог јула, у Натанцу се догодио инцидент који до сада није у потпуности разјашњен, али су власти експлозију у подземним тунелима описали као саботажу.

Иако су израелски званичници одбијали да коментаришу нови инцидент у Натанцу, тамошњи медији су готово сасвим сигурни да је по среди "израелски сајбер напад".

Какав услов је Москва поставила Кијеву, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА