Најновије

ШЕШЕЉ О ГЕЈ БРАКОВИМА: Дошли смо у посед текста Закона о истополним заједницама, ево шта у њему пише (ВИДЕО)

Председник СРС проф. др Војислав Шешељ изјавио је у јутарњем програму ТВ Пинк да је СРС покренула акцију прикупљања потписа са захтевом да Влада Србије одустане од подношења Закона о истополним заједницима Народној скупштини.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- То је још у фази расправе, али ми смо сазнали садржај закона и против тога смо се побунили. Акција иде прилично добро. Сам закон не каже да се ради о брачним односима, али по свему другом то је закон о истополним браковима. Посебно је забрињавајуће то што, ако умре један партнер који је радио или имао пензију, а други који није радио или није имао пензију, наслеђује његову пензију. То не може! Породичне пензије су уведене зато што породица рађа, васпитава и негује децу. Има породица које су хтеле, а нису могле имати децу и њима не можете ускратити право на породичну праву због тога што се ипак ради о породицама, о два пола - рекао је Шешељ.

Лидер радикала каже да је недопустиво да држава иде против сопствених интереса и да пензијским осигурањем подржава ванбрачне заједнице.

Шешељ каже и да нови закон предвиђа да, ако један партнер у истополну заједницу са собом доведе дете и он умре, онда други истополни партнер наслеђује дете, што није могуће ни у закону о брачним односима.

- Жена аутоматски или њен муж не наслеђује аутоматски ако није биолошки родитељ, него дете иде у Центар за социјални рад и испитује се ко је најпогоднији старатељ - рекао је лидер радикала.

Председник СРС је истакао и да други партнер по предлогу Закона о истополним заједницама истополни партнер наслеђује целу имовину партнера, док по Закону о наслеђивању брачни партнер наслеђује само пола имовине, а пола наслеђују отац, мајка, брат и сестра.

Како ће се завршити конфликт између Русије и САД прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА