Најновије

Слоба из ћелије окренуо Фокс њуз, па натрљао нос Американцима! Цео свет слушао у шоку

Некадашњи председник Србије и Југославије Слободан Милошевић шокирао је Хашки трибунал кад се изненада уживо укључио у програм америчке телевизије Фокс њуз из своје ћелије у Схевенингену!

Милошевић (Фото: Јутјуб)

Подсећамо на детаље разговора који се догодио крајем августа 2001. године, непуна два месеца након што је Слободан Милошевић испоручен Хагу због оптужнице за ратне злочине. Збуњеном водитељу је најпре рекао да му је жао због жртава на КиМ, али је нагласио да је поносан на оно што је учинио за своју земљу.

- Наравно да ми је жао због смрти било које особе. Све моје одлуке су легитимне и легалне засноване на уставу Југославије и засноване на правима на самоодбрану која припада свакој нацији на свету. А одлуке лидера НАТО биле су све злочиначке - рекао је Милошевић.

Такође је оптужио суд Уједињених нација за фабриковање доказа против њега.

- Наравно да немају доказе. Не могу имати доказе за ствари које се никада нису десиле, али овај такозвани суд има једну специфичну карактеристику, има могућност да измисли доказе - рекао је Милошевић.

Трибунал је интервју, који је преношен уживо, назвао инцидентом и упозорио Милошевића да ће му коришћење телефона бити ограничено или трајно одузето ако још једном прекрши правила и позове медије.

Хаг је иначе притвореницима обезбеђивао телефонске картице у вредности од 31 долара сваког месеца, како би контактирали породицу и законске представнике, али је забрањивао комуникацију са медијима док су суђења у току.

Да ли су вакцине безбедне прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА