Најновије

НЕСТОРОВИЋ ОБЈАСНИО: Ово је разлог зашто мушкарци све више и физички и ментално подсећају на жене!

Познати доктор Бранимир Несторовић својевремено је на свом блогу објаснио зашто је на свету све више феминизираних мушкараца и шта урадити како би се ово спречило.

Несторовић (Фото: Јутјуб)

Наиме, он се осврнуо на најновија, алармантна научна истраживања, да мушкарци последњих година имају за 30 одсто нижи тестостерон него што су га имали 1992.

- И без медицинског знања су видљиви симптоми физичке феминизације мушкараца кроз све већи проценат ћлавости, пискав глас, депресију, хроничан умор и губитак либида. Постоји више разлога зашто се ово догађа. Први су ксеноестрогени односно хемијске материје из пластике, које имају естрогенска дејства. Ове материје делују и на нерођену децу, у утроби мајке, делујући негативно на развој мушких карактеристика - пише на почетку текста доктор Несторовић и додаје:

- Током протеклих 100 година је у нашу средину унето око 85.000 хемикалија, од којих већина није прошла никаква тестирања за утицај на здравље људи или околину. Посебно се у својим ефектима на снижавање тестостероне истичу диокисини и полихлорисани бифенили (ПЦБс). Истраживачи из Колорада су доказали да мушке рибе развијају женске полне органе, када се у воду додају ове материје. Недавно тестирање је открило да 80% река и потока у САД садржи високе концентрације ових материја (пластика се често баца у воду) - тврди Несторовић.

Он истиче да су други извор естрогена у води они из контрацептивних пилула (жене их излучују мокраћом и они одлазе у канализацију).

- Хормони за одржавање трудноће такође утиче на фетусе мушке деце, мењајући њихову диференцијацију. Ксеноестрогени доводе до озбиљног дисбаланса ендокриног система. Повезани су са туморима тестиса код мушкараца, дојке у жена, а ремете и функцију штитне жлезде. Такође, изазивају цисте на јанику, мигрене, фиброцистичну болест дојке, увећање дојки код мушкараца, промене понашања - објашњава доктор и додаје:

- Средства за чишћење у кући, као и тзв. антибактеријски сапуни, који нису ништа бољи у уклањању бактерија са коже од обичних, садрже триклозан, који такође има естрогена дејства. Други процес током кога мушкарци добијају велике количине естрогена се одиграва у организму, зове се ароматизација. Ензим ароматаза претвара тестостероне у естрогене. На то нарочито утичу гојазност, дефицит цинка и висок унос шећера и алкохола, стрес и запаљенске болести. Низак тестостерон, гојазност на стомаку и метаболички синдром су увек повезани - упозорова Неторовић.

Он се позива и на једну научну студију, спроведену 2013. на Тајвану, која је показала да постоји узрочна веза између дијабетеса и нивоа тестостероне у крви.

- Она је двосмерна, дијабетес смањује ниво тестостерона, а низак тестостерон у серуму предспонира ка дијабетесу (ћелавост, гојазност, метанолички синдром). Истраживања из Аргентине указују да је тестостероне важан у регулисању нивоа шећера у крви. У кључном истраживању из 2009. је показано да низак тестостерон предиспонира ка кардиоваскуларним обољењима. Дакле, мушкарци са еректилном дисфункцијом имају високу склоност ка кардиоваскуларним обољењима. Масно ткиво на стомаку има способност да само ствара естрогене, погоршавају све описане промене- тврди Несторовић и истиче да је у једном раду из 2007. године је показано да висока концентрација глукозе и фруктозе директно смањује стварање протеина који транспортује тестостерон у крви (СХБГ), сузбијајући активност гена који кодира његову синтезу. У недостатку овог протеин, ниво тестостерона у крви је низак, чак и ако се ствара у довољној количини.

Како повећати ниво тестостерона?

-Једите доста воћа и поврћа

-Смањите количину шећера у исхрани

-Смањите ниво стреса

-Контролишите запаљење (аспирин, антиоксиданси итд)

-Не узимајте прекомерне количине алкохола

-Уносите храну која подржава синтезу тестостероне – цинк, зелени чај, витамин Ц.

Кривокапићу истиче време на власти. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА