Најновије

БАЈДЕН ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНО СТАЊЕ ЗБОГ РУСИЈЕ: Угрожена безбедност САД?

Амерички председник Јое Биден, у свом писму америчком Конгресу у вези са изрицањем санкција Русији, рекао је да поступци руске стране представљају „ванредну претњу“ по националну безбедност и економију САД. Текст писма објављен је на сајту Беле куће.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

„Обавештавам вас да сам издао указ којим проглашавам ванредно стање у земљи у вези са необичном и ванредном претњом по националну безбедност, спољну политику и економију САД, изазвану дефинитивно штетним спољним активностима руске владе“, наводи се у саопштењу.

Такође је навео да ову '’штетну'’ активност чине руски покушаји да се „подрије спровођење избора“ у Сједињеним Државама и земљама партнерима Вашингтона.

Бајден је такође оптужио Русију за „злонамерну сајбер активност“ и „подстицање и употребу транснационалне корупције да би утицала на стране владе“.

Поред тога, Бајден је оптужио Русију за „екстериторијалне активности“, „подривање безбедности у земљама и регионима важним за америчку националну безбедност“, „кршење утврђених принципа међународног права, укључујући поштовање територијалног интегритета држава“.

Раније је објављено да је Бајден потписао декрет којим се уводе санкције против Русије. Разлог за изрицање санкција било је ванредно стање у области националне безбедности.

У марту је Кремљ извештај америчких обавештајних служби о наводним покушајима Русије да утиче на исход америчких председничких избора 2020. године назвао неутемељеним и неутемељеним.

Како су амерички бродови спречени да уђу у Црно море, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА