Најновије

КО ЈЕ САДА РАСИСТА?! Бајден потписао уредбу због које је Трамп био изложен медијском линчу!

Председник САД Џо Бајден потписао је уредбу којом се ограничава пријем избеглица ове године на историјски најнижии број од 15.000, који је поставио његов претходник Доналд Трамп, одлажући план да се тај број подигне на 62.500, што је изазвало гнев адвоката избеглица и неких демократских законодаваца

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

С повећањем критика, Бела кућа је издала саопштење у коме се наводи да ће Бајден одредити коначни, повећани број избеглица који могу да уђу у земљу до 15. маја, јавио је Ројтерс.

Бајденово наређење да ограничи пријем миграната на 15.000 био је ударац за адвокатске групе које су желеле да демократски председник брзо промени политику о избеглицама коју је поставио бивши председник Доналд Трамп, који је одредио бројку као начин да се ограничи имиграција.

Програм за пријем избеглица се разликује од система азила за мигранте.

Избеглице морају да прођу кроз проверу да би ушле у САД, док мигранти који дођу на граници САД могу да затраже азил.

Бајден, који је преузео дужност у јануару, пре два месеца наговестио је да ће повећати број улазака за избеглице током 2021. године, до краја фискалне године 30. септембра, али засад није то урадио.

Ројтерс додаје да је Бајденов опрезан приступ вероватно повезан са бригама око броја прихвата избеглица због све већег броја миграната који стижу на америчко-мексичку границу претходних месеци и не жели да САД изгледају исувише отворено или мекано, рекао је високи амерички званичник који је упознат са овим питањем.

Хути у жестокој офанзиви сломили непријатеља! Има мртвих! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА