Најновије

"КРОКОДИЛИ", "РИСИ" И "ТИГРОВИ" ИЗДОМИНИРАЛИ НА СЕВЕРУ СИРИЈЕ: Погледајте сусрет руских оклопних снага са Америма (ВИДЕО)

Јутјуб канал "Руског пролећа" (Рус Весна) објавио је 15. априла нови видео снимак, на којем се виде руске оружане снаге које делују у заједничкој зони са Коалицијом коју предводе САД на североистоку Сирије.

Сусрет руских оклопних снага са Америма (Фото: Јутјуб)

Према Јутјуб каналу, "Руска војска наставља операције у стратешком региону на североистоку Сирије, из којег је америчка војска недавно побегла, обећавајући локалном становништву да ће пружити сигурност. Сада овде делују руски "Тигрови", "Риси" и оклопни транспортери, које из ваздуха покривају борбени хеликоптери "Крокодил" (КА-50) и Ми-35".

- Дана 15. априла одржана је 150. заједничка патрола - истичући да је "аутопут М-4 Хасака-Алепо у северној Сирији од стратешког значаја. Рута повезује индустријски центар земље - Алеп, са другим већим градовима. Због борби, пут је дуго био под контролом милитаната".

Они додају да су "руска војна полиција и хеликоптери Ми-8АМТШ и Ми-35 војне авијације Руских ваздухопловних снага поново патролирали аутопутем М-4", уз видео који прати коментар.

Руске и америчке оружане снаге делују унутар провинције Хасака на североистоку Сирије; ово долази након инцидената између две стране када је било и повређених.

Међутим, од инцидената 2019. године, и америчке и руске оружане снаге повећале су ниво комуникације на североистоку Сирије, што је резултирало мањом агресијом између њих.

Руси за кратко време извели чак 70 ваздушних удара на џихадисте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА