Најновије

БОЛНИЦЕ СУ "ЗАТРПАНЕ", ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ НЕГО ШТО МИСЛИМО: Огласио се Тиодоровић, ево шта планира Кризни штаб

Члан Кризног штаба за борбу против корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да су ковид болнице "затрпане" пацијентима и да није време за попуштање мера.

Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Он је оценио да не може ништа да се мења док ситуација не почне да се смирује.

Тиодоровић је за лист Политика рекао да има много више заражених него регистрованих и да се неки, најчешће млади са лакшом клиничком сликом не јављају на тестирање, јер неће да буду у самоизолацији.

Како је још навео, размишља се о отварању башти кафића, где би важила посебна правила, на пример да по особи треба да се одвоји девет квадратних метара.

Тиодоровић је оценио и да Кризном штабу за борбу против короне "недостају комуниколог, психолог, социлог".

- То се види унутар тима, у преносу информација и порука које се шаљу. Комуниколог је битан јер тачно зна како би требало комуницирати, јер то не знају баш потпуно ни лекари ни политичари из штаба - рекао је Тиодоровћ.

Према његовим речима, битно је разговарати са грађанима на терену и чути њихово мишљење, што он ради јер није "кабинетски епидемиолог".

Он је оценио и да је потребно имати добру кампању да би вакцинацијом био обухваћен већи проценат становништва, што је тренутно најслабија карика.

- Ми тренутно имамо четири-пет спотова с успешним глумцима. Треба ангажовати и уметнике и спортисте и познате личности, али и обичне људе из народа. Треба снимити и младе људе, студенте, који су вакцинисани да виде њихови вршњаци који се двоуме - рекао је Тиодоровић.

Како Вучић дотура "пушкице" Марићу погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА