Најновије

Запад већ страхује од руске подморнице „Хаски“ са ракетама „Циркон“

Атомска подморница пете генерације „Хаски“ већ је конструкторски „нацртана“. Директор руске Обједињене државне бродоградилишне корпорације Алексеј Рахманов обећао је да ће бити толико бешумна да ће се „потпуно стопити са природним шумовима океана“.

Циркон (Фото: Јутјуб)

Ауторитетни амерички лист Thе National Interest објавио је да су земље NATO забринуте поводом информација да ће нова руска подморница „Хаски“ - која је пред почетком градње - бити наоружана хиперсоничним крстарећим ракетама „Циркон“.

Исти лист наглашава да се у западној војној алијанси, а и у Пентагону, „теше“ да ће се то догодити тек 2027-ме, али да признају да ће то бити „брак“ између два најгрознија руска оружја.

Thе National Interest наглашава да је „Циркон“ већ постао главно страшило за ратне морнарице водећих западних земаља јер је у стању да лети шест пута брже од звука, а можда и десет пута.

А то је, признаје амерички лист „исувише брзо за све постојеће противракетне системе“. Thе National Interest цитира ове речи московског војног коментатора Александра Жилина:

„Не боји се Запад без разлога нашег новог наоружања. Хиперсонично оружје нема шта да заустави. Оно је свело на нулу све што је човечанство досад створило на плану заштите од ракета и других летећих апарата. Хиперсоничне ракете и њихове бојеве главе немогуће је због превелике брзине чак и открити, утолико пре - пресрести и уништити“.

„Хаски“ је атомска подморница пете генерације. Њена градња је предвиђена државним програмом наоружања од 2018-те до 2025-те.

Директор руске Обједињене државне бродоградилишне корпорације Алексеј Рахманов обећао је да ће бити толико бешумна да ће се „потпуно стопити са природним шумовима океана“.

Према његовим речима, подморница је већ „конструкторски нацртана“, њен облик је познат, а тренутно се ради на њеним тактичко-техничким карактеристикама.

У Јемену срушен амерички Апач! Више о томе ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Испитивање хиперосничне ракете “Циркон”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА