Најновије

АНТИСРПСКО ДИВЉАЊЕ У СРБИЈИ: Палили и цепали српску заставу и бацили венац са споменика жртвама (ВИДЕО)

Јуче је у Новом саду одржан скуп под називом ''Нови Сад против фашизма'', чији су учесници направили инцидент на спомен обележју страдалима од мађарских фашиста.

''Антифашисти'' (Фото: Јутјуб)

Скуп је био организован као протест због пребијања новинара Дашка Милиновића. Протесту су се прикључили и представници Лиге социјалдемократа Војводине, Демократске странке, Странке слободе и правде и Народне странке.

На крају митинга, окупљени су кренули у шетњу до Кеја жртава рације, где су мађарски фашистички окупатори 1942. године убили велики број Срба, Јевреја и Рома. Управо на том месту се догодио инцидент.

Двојица учесника скупа су се попела до споменика жртвама рације, и један од њих је покушао да запали папирну заставу Србије, али пошто му то није кренуло за руком, он ју је поцепао и добио аплауз од присутних. Одмах након тога се Дашко Милиновић такође попео до споменика и бацио у страну венац са лентом у боји српске заставе у страну. Тај венац је био постављен током обележавања Дана жртава рације.

Био јеорганизован и контраскуп, који је полиција раздвојила од групе '’антифашиста'’.

Међу политичарима, први је Ђурађ Јакшић, председник градског одбора Српске радикалне странке, јавно осудио инцидент са цепањем заставе и бацањем венца посвећеног српским и другим жртвама у Новосадској рацији.

Постоји ли решење за решавање црногорског дуга, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА