Најновије

РУСИЈА МОЖЕ ДА СЕ НАОРУЖА ТУРСКИМ ДРОНОВИМА? Москви од Анкаре Бајрактар због С-400

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу поручио је да Русија може да купи турско оружје и војну опрему у сваком тренутку када јој то буде потребно.

Бајрактар (Фото: Министарство одбране Турске)

"Турска продаје своје дронове онима којима су потребни. Договор са Украјином није усмерен против Русије. Ако Русија има потребу за нашим производима, може да их купи , баш као што смо ми раније купили њен ракетни систем С-400", рекао је Чавошоглу за ТВ канал „Хабертурк“, преноси Ројтерс.

Чавушоглу је поновио да Турска наставља преговоре са Русијом о куповини још једног система С-400.

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, у коментарима на извештаје да Анкара продаје борбене дронове Украјини, рекао да је Москва позвала одговорне земље, укључујући Турску, да процене ратоборне изјаве из Кијева и да се уздрже од подстицања њихових милитаристичких тежњи.

Украјина је 2019. године купила и тестирала турске беспилотне летелице "Bayraktar TB2" са планом да их опреми микро навођеним ракетама MAM-L.

Генерални директор украјинске компаније "Укрспетсекпорт" Вадим Ноздриа рекао је у октобру прошле године да је Кијев заинтересован за заједничку производњу беспилотних летелица "Bayraktar TB2" са Турском.

Зашто Русија одржава барут сувим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА