Најновије

МИЛОШЕВИЋ НА ДАНАШЊИ ДАН ИЗБЕГАО СИГУРНУ СМРТ: НАТО сравнио са земљом вилу у Ужичкој, он се крио на тајној локацији

Резиденција Слободана Милошевића у Ужичкој 15 у Београду бомбардована је на данашњи дан, 22. априла 1999. године. Он је тада обављао дужност председника Савезне Републике Југославије.

Милошевић (Фото: Јутјуб)

Напад се догодио у четири сата ујутру, када је нападач гађао његову резиденцију са четири пројектила. У нападу није било повређених, а зграда је уништена до темеља.

Оно што је интересантно је да је напад на његову резиденцију изведен тачно месец дана од самог почетка бомбардовања. 

Како су медији тада извештавали, Слободан Милошевић и његова породица нису у тренутку напада били у резиденцији, већ на тајној локацији, наводно, у стану у Ђушиној улици, у Београду.

Резиденција је разорена са два пројектила.

Некадашњи Златни салон Јованке Броз и Мире Марковић био је украшен стилским намештајем, сликама, позлаћеним уметнинама, клавиром. Прва експлозија је скоро све уништила, преживели су три стилска сточића, две фотеље и клавир, који је остао без ногу. Друга НАТО бомба погодила је Милошевићев кабинет и сравнила га са земљом.

Иначе, вилу у Румунској 15 (после Другог светског рата улица је преименована у Ужичку) изградио је 1933. власник неколико рудника, инжењер Ацовић, а од Другог светског рата користио ју је као омиљену резиденцију Јосип Броз Тито.

Милошевић се у Титово здање уселио 1997. године када је постао председник Савезне Републике Југославије. Он јој уопште није мењао ентеријер. Задржао је Титов радни сто и кабинет од храстовине и махагонија, са великом сликом Крсте Хегедушића "Стубићка битка". Пажљиво је чувао и Титову библиотеку.

НАТО бомбардовање је почело 24.марта, а резиденција је гађана 28 дана касније. Постављало се питање зашто се толико чекало да се бомбардује кућа светског непријатеља број један, а као могући разлог су помињане уметнине које су се налазиле у вили.

Турска и званично избачена из програма суперловца Ф-35. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА