Најновије

Игор Ивановић: Кад рат почне, руска војска брзо улази у Кијев!

Гост у емисији „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на тв „Хелмкаст“ био је писац Игор Ивановић. Говорећи на тему другосрбијанштине која поново добија све већи медијски простор, Ивановић се осврнуо на НИН-ову награду и њеног овогодишњег лауреата Светислава Басару:“стицајем несретних околности је НИН-ова награда, која је некад била заиста значајна награда не само код нас, већ на целом југословенском простору,у последњих пар година постала једна приватна, буразерска, односно идеолошка награда. Кад је реч о Басари, ово је нешто највулгарније. Ја сам пробао да читам ту књигу и кад сам видео да је у питању једна памфлетарна књига, а није у функцији литаратуре, одбио сам даље да је читам. Имао је Басара и пре овога увреде које су биле усмерене на рушење српског националног мита, али са овим је прешао све границе нискости, спустио је све доње лествице. Али није проблем у њему, већ у онима који награђују таква „дела“. Очигледно да је за њих најбоље оно дело које на највулгарнији начин вређа српске националне величине и интересе.

Игор Ивановић (Фото: Јутјуб)

Указујући на појачавање притисака запада према Србији Ивановић наглашава:“ Запад објективно све дубље пада, све слабије стоји. Запад је изгубио оне атрибуте који су некада чинили душу запада, а то је међусобна солидарност, разумевање и у крајњој линији та слобода. Запад је изгубио своју хуманистичку компоненту. Наш највећи проблем је што ми у Србији имамо пуно западних савезника. И они се не зову више партизани, већ другосрбијанци.

Ја се бојим једног другог сценарија. Да би запад остварио неке геостратешке циљеве на некој територији коју не сматра пријатељском, онда он примењује следећи сценарио:ствара једног моћног вођу против кога се временом поларише све, за и против. Као директна последица овог западног сценарија анимозитет у друштву постаје огроман до тачке пуцања, као у Македонији, где смо видели шта се дешава кад се једна власт убуђа, а нема адекватну опозицију, нема адекватне противтеже у друштву. Та власт постаје попут огромног џина коме нико не може да приђе, а који је изнутра канцероген и труо. Када се таква власт формулише и када се формулише опозиција,не по идеолошком систему, већ за и против, онда када се таква власт сруши, у првих пар месеци као у Македонији дешавају се сви издајнички процеси док се не формулише поново какво такво политичко стање. Македоније је тако за три месеца успела да да пола државе Шиптарима, а на оној другој половини где је требала да буде суверена, она нема ни име. То је држава која је у та три месеца изгубила и своје име. Тога сценарија се ја плашим и у Србији“.

У емисији која се гледа у даху можете погледати сјајне анализе у вези актуелне ситуације у Украјини и извесности новога великог рата,о Бајдену који је намерно изабаран као насјслабији председник у историји САД да би покренуо велики рат, Палми, Лечићу, Мариники Тепић…

О свему томе и још понечему можете погледати на следећој вези за целу емисију:

У јеку тензија са западом, Руси започели велике војне вежбе код Крима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: helmcast.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА