Најновије

ИЗРАЕЛЦИ КРЕНУЛИ ЖЕСТОКО! Нападнута база војске! (ФОТО)

Израелска војска напала је сиријску базу ПВО одговорну за ракетни инцидент 22. априла, а поводом тога су откривени нови сателитски снимци.

Израелска војска. (Фото: Јутјуб)

База, која се налази у близини града Думаира, око 35 км источно од главног града, лансирала је противавионску ракету С-200 на израелске ратне авионе који су рано 22. априла требали да изврше ваздушне ударе на периферији Дамаска. 

Сиријска ракета је промашила циљ, али је наставила да лети око 250 км даље у дубину Израела, да би пала на око 40 км од нуклеарног реактора Димона. Израелска војска је покушала да пресретне ракету. Међутим, на крају је покушај пропао. За све је крив напредни израелски противракетни систем "Стрела".

Очекује се да ће Бајден користити реч геноцид у саопштењу у суботу, поводом дана сећања на геноцид над Јерменима и да ће тако испунити обећање из предизборне кампање, објавио је Блумберг, позивајући се на добро упућене изворе.

Он ће тако бити први амерички председник после 40 година који ће злочин из 1915. године назвати геноцидом.

Бела кућа није то спомињала у саопштењу објављеном поводом Бајденовог телефонског разговора са Ердоганом, наводећи само да је Бајден рекао турском председнику како је заинтересован за "конструктивне билатералне односе, са проширеним пољима сарадње и ефективним управљањем тема о којима се не слажу".

Сложили су се да се сретну током НАТО самита у Бриселу у јуну, саопштила је Бела кућа. Роналд Реган био је последњи амерички председник који је 1981. године говорио о геноциду над Јерменима, али је убрзо повукао те изјаве после притисака из Турске.

Ердоган је критиковао друге земље, које су масовне егзекуције, масакре и протеривање Јермена називали геноцидом, па се очекује да Бајденова декларација уздрма односе НАТО савезника, наводи Блумберг.

Вучић први пут прокоментарисао оптужбе против Палме! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА