Најновије

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПУБЛИКЕ НА ФИНАЛУ КУПА: Одговор др Кона отклонио је све дилеме!

Епидемиолог Предраг Кон одазвао се позиву директора Београдског маратона Дејана Николића, па је присуствовао састанку медицинског тима, који је задужен да на најбезбеднији начин организује велики догађај у српској престоници.

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

Истовремено, др Кон је одговорио на питање које занима све навијаче Црвене звезде и Партизана – Да ли ће Делије и Гробари моћи да присуствују последњем мечу ове сезоне у финалу Купа Србије, 25. маја, када се састају Вечити ривали.

– Визија свакако да постоји. Људи који су се вакцинисали су на неки начин позитивно “дискиминисани”. Мени као епидемиологу је таква одлука да се вакцинисани пусте на стадионе јако примаљива, али је то уједно и друштвена одлука. Са друге стране, бићу уздржан када се буде о томе расправљало јер је то одлука читавог друштва, а не појединаца. Потребна је велика већина да би се тако нешто подржало и усвојило – рекао је доктор Кон.

Тако нешто је још увек далеко од реализације?

– Нисам сигуран колико је далеко. Све зависи од тога колика је стопа вакцинације. У Београду је вакцинисано више од 41 одсто грађана, тај број расте, али би морао да расте много брже да би били безбеднији, не само због питања навијача на стадиону, али и због тога. Утакмица је још увек далеко, може се до тада ситуација променити. Сигурно да ће се о томе расправљати. Постоје и они који нису вакцинисани, али није немогуће да ће они моћи да присуствују великим догађајима уз негативан тест. Видећемо још, примамљиво јесте, видим да се у читавом свету поставља као тема повратак навијача на стадионе, што је сасвим нормално. Знате како, све може, ако има добре воље, то је једна ствар. Са друге стране прво и најважније јесте да спустимо активност овог вируса, да постоји велики број људи који су имуни како не би имао где да опстане. То је тренутно најважније – истакао је епидемиолог др Предраг Кон за "Ало".

То практично значи да могућност да се навијачи Црвене звезде и Партизана појаве на стадиону 25. маја и даље постоји.

Вучић први пут прокоментарисао оптужбе против Палме! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА