Најновије

НАШ ЛЕКАР НА ЧЕЛУ ТИМА КОЈИ ПРАВИ МОЋНО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ КОРОНЕ: Швајцарска развија другу генерацију вакцина!

Компанија Свис рокетс ради на вакцини против ковида 19 друге генерације која треба да штити организам од мутација вируса и то на дужи рок, изјавио је данас вођа тима научника ове швајцарске компаније др Владимир Смиљановић.

Вакцина против корона вируса. (Фото: pixabay. com)

Компанија Свис рокетс ради на вакцини против ковида 19 друге генерације која треба да штити организам од мутација вируса и то на дужи рок, изјавио је данас вођа тима научника ове швајцарске компаније др Владимир Смиљановић.

- Још увек смо у претклиничкој фази. Највише смо радили на процесима производње која је и најбитнија, јер што су ти процеси бољи вакцина ће касније бити јефтинија. Ту је највише труда, рада, новца отишло у поселдњих годину дана, а сада се прирпемамо да урадимо још одређене експерименте на животињама које ће нам помоћи да добијемо дозволе да бисмо кренули са клиничким испитивањима - рекао је Смиљановић.

Он је објаснио да су стручњаци Свис рокетса синтетизовали корона вирус који може да продре уи људску ћелију, али неможе да се размножава.

- То је јако битно да бисмо активиралиу широки спектар имуног одговора антитела и ћелија. Вирус је жив, и може да зарази ћелију али само у првом циклусу и не може да изађе из ћелије. То је главна разлиока између наше вакцине и вакцина прве генерације које су се базирале само на једном протеину корона вируса. Ми имамо све протеине корона вируса - нагласио је Смиљановић.

Додао је како је нова вакцина коју називају ракетна слична кинеској вакцини, али је разлика у томе да је код синофармове вакцине вирус неактиван и производи заштиту на мутације, али на краће времме, а нова вакцина би требало да штити у дужем периоду.

- Да ли ће то бити годину, две или десет година, то још не знамо, али свакако очекујемо да ће да буде много ефикаснија од вакцина прве генерације - рекао је Смиљановић.

Додао је да се планира најпре тестирање на мишевимаа онда крајем ове године или у јануару наредне да поченуи клиничка испитивања.

- Биће три фазе клиничких испитивања, а планирамо да Швајцарска и Србија буду прве две земље у којима ће она бити спроведена, а касније у Африци , другим европским земљама и Америци - најавио је Смиљановић.

Он је рекао да се не очекује да ова вакцина произведе нежељене реакције, али је додаода тоније могуће знати пре обављених клиничких истраживања.

Амерички војници нападнути непознатим оружјем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА