Најновије

ПРЕДСЕДНИК АЛБАНИЈЕ: Амбасадорка САД подржава Раму, можда и лобира за Србију

Председник Албаније Иљир Мета оптужио је америчку амбасадорку у Албанији Јури Ким да се меша у унутрашње послове те земље тако што је подржала премијера Едија Раму уочи сутрашњих парламентарних избора, сугеришући да је Ким можда и део "лобистичке кампање коју плаћа Србија", јавља АП.

Иљир Мета (Фото: Председништво Албаније)

Мета је оштро говорио о амбасадорки Јури Ким приликом гостовања на телевизији и позвао је да "престане да подржава Раму, који крши изборну тишину".

У једном тренутку Мета је наговестио да би амбасадорка Ким могла да буде део међународне кампање лобирања против њега коју, како је рекао, предводи Србија, наводи Асошиетед прес.

"Постоје корумпирани кругови. Постоји лобирање које плаћа Србија, тамо (у САД) и другим земљама, које амерички представници користе против Иљира Мете", рекао је председник Албаније.

Док је трајала емисија на Сири телевизији, Ким је послала текстовну поруку Мети и твитовала о недељним изборима, одговоривши на упозорење Мете да ће Албанци "узети виле и друге алате ако премијер покуша да манипулише гласањем или резултатима".

"Неприхватљиво је да било ко прети да ће грађани узети виле 25. априла уколико им се не допадне изборни резултат. Ове претње заслужују осуду. Они који позивају на насиље биће одговорни за своје речи и акције", написала је амбасадорка САД.

О претњама Прешеву и Бујановцу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА