Најновије

СИРИЈЦИ И КУРДИ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ: Руси зауставили крвопролиће, САА преузела територију (ВИДЕО)

Команда провладиних Националних одбрамбених снага (NDF) и представници Курдских сиријских демократских снага (SDF) постигли су договор након сукоба у Камишлију. Примирје је закључено посредовањем војне полиције Оружаних снага Руске Федерације.

САА (Фото: САНА)

Детаљи споразума још нису обелодањени. Међутим, локални медији, позивајући се на упућене изворе, рекли су да су се супротстављене стране сложиле да напусте кварт Ат-Таи, у којем су сукоби између Специјалних снага и јединица Асаиш (SDF-а) трајали неколико дана. Према непотврђеним извештајима, контрола над тим подручјем биће пренета на Сиријску арапску армију (САА) и руску војну полицију.

Сукоб у Ал-Камишлију избио је у рано јутро 21. априла. Стране наводе различите разлоге заоштравања ситуације, док је гувернер провинције Хасака Хассан Халил известио да су Курди отели два борца NDF.

"Милиција СДФ-а раније је киднаповала два борца одговорна за чување подручја Ат-Таи у Ал-Камишлију, у тој позадини, ови сукоби су започели како би вратили своје борце", рекао је гувернер.

Током борби, Асаиш је заузео неколико упоришта НДФ у четврти ат-Таи. Курдске формације су преузеле контролу над подручјем и подигле своју заставу над њим.

Жестоке борбе заустављене су 22. априла, када су снаге руске војне полиције стигле у град и окупиле сукобљене стране за преговарачки сто. Посредовањем руске војске закључено је неколико краткорочних примирја, а 25. априла уследила је завршна рунда преговора на којој су стране коначно решиле сукоб.

Како је светоандрејска застава спасила Сирију, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА