Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ НЕМА ИЛУЗИЈЕ: Ево како би се одвијао сукоб са Русима, Кијев не би знао где је све фронт! (ВИДЕО)

„У ракетно-бомбашким ударима, применом ваздушних снага, рат би имао многе заједничке тачке са Операцијом обједињених снага Украјине у Донбасу, али он ће се водити на некој другој територији“, навео је генерал у емисији „Петог канала“.

Илустрација (Фото: Рус весна)

Како сматра Забродски, неће бити јасне линије фронта, цела Украјина ће учествовати у рату.

„Хвала Богу, околности су се тако развијале, да то још увек нисмо доживели“, закључио је генерал.

Михаил Забродски од 2015. године командује Високомобилним десантним војскама Оружаних снага Украјине. Истражни комитет Русије је у септембру 2017. године покренуо кривични поступак против њега због употребе забрањених средстава и метода ратовања.

Ситуација у Донбасу

Сукоб у Донбасу траје већ седам година, у борбама је страдало више од 13 хиљада људи. О решавању ситуације разговара се на састанцима контакт групе у Минску. Стране су усвојиле неколико докумената усмерених на решавање сукоба, али се размена ватре наставља.

Од 27. јула прошле године на снази су и додатне мере за обезбеђивање примирја. Ове мере подразумевају потпуну забрану пуцања, размештања наоружања у насељима и у њиховој близини, офанзивних и извиђачко-диверзантских акција. Осим тога, предвиђена је дисциплинска одговорност за кршење прекида ватре. Наредбе о прекиду ватре које садрже мере за његово одржавање морају бити на снази све док се сукоб не реши у потпуности.

Међутим, од краја фебруара у региону су почеле да се повећавају тензије: ОЕБС извештава о значајном повећању броја кршења прекида ватре, а устаници наводе да Оружане снаге Украјине у гранатирању користе артиљерију. У нападу украјинског дрона на село Александровско 3. априла, погинуло је једно дете. Самопроглашене републике сматрају да Кијев припрема офанзиву великих размера. 

Ердоган најавио признање Крима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА