Најновије

ВУЧИЋ О НОВОМ НОН ПЕЈПЕРУ: "Признавање независности Косова је неприхватљиво!"

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да и нови нон пејпер који је објавила приштинска Коха а односи се на наводно решење решења ковоског питања припремиле Немачка и Француска, није случајно "избачен".

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Како каже, писала га је особа која је јако добро упућена у проблематику, као и да ће се тек анализирати, али да је део о признавању такозване независности Косова неприхватљив.

- Видим да га сви демантују, али он ми је задао више брига него први нон пејпер - казао је Вучић новинарима у Дољевцу на питање шта мисли о наводима Кохе и решењима које нуди тај наводни документ.

Вучић је рекао да је о њему читао ноћас и да претпоставља да га је писала једна женска особа, која је, каже много паметна и јако добро упућена у проблематику.

- Овај нон пејпер је писао и смишљао неко ко је много паметан, лукавији и паметнији од мене, али је признање ужасно - казао је Вучић.

Много ствари би се ту Србима дало, каже и упозорава да је једна кључна ствар је у том папиру - то је признање независног Косова што је ужасно. Порука је, каже, ево вам 90 одсто ствари које су мање важне, али оно најважније иде нама.

Он је поручио да ће се тек све анлизирати - политички мотиви и поруке и једној и другој страни, и примећује да је папир писао неко фантастицно упућен и да у свету има 50 људи који су то могли да учине.

- Ја то знам, све те људе познајем, сумњам на једну особу, паметна жена, све што је написано нико други не би могао ни да састави ни да направи. Признавање независности је неприхватљиво - поричио је Вучић али је дода да све ово није 'избачено" тек тако.

- Нама то нико још није показао, али видећемо. Не желим прејудицирање. Не подносим реакције које уследе за пет секунди и да кажем одмах да је то све неприхватљиво - указао је Вучић и додао да ће се све а сагледати полако и анлизирати, као и да ће се видети да ли су његове сумње о тој особи оправдане.

Каже да је поред њега само још једна особа из приштине упућена о коме је реч и ко је могао све различите захтеве Приштине и Београда да умржи.

- Нас двоје смо у свему од почетка, и знам ко је могао да умрези све разлиците захтеве - навео је .

Он је најавио да Србији предстоји тежак период преговарања, да дијалог почиње 11. маја и да се ништа од народа неће крити приликом разгвора и настојању да се постигне компромис.

Русија и Кина јачају сарадњу да би срушиле Америку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА