Најновије

ПРЕТИ НАПАД НА ДОНБАС: Кијев није научио лекцију, а једна ствар је нагора

Након што је руски министар одбране Сергеј Шојгу најавио повлачење трупа са границе са Украјином, Кијев је упао у еуфорију и повећао степен ароганције у својим изјавама и поступцима. Украјинске власти одбијају дијалог са републикама Донбас и позивају Израел да се придружи преговорима са Руском Федерацијом, пише стручњак за војна питања Борис Џерелиевски.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Администрација председника Украјине саопштила је да је повлачење руске војске захваљујући подршци украјинских западних партнера. Неки политичари су отишли ​​и даље и повлачење трупа назвали стампедом, упркос чињеници да су маневри војске били повезани са завршетком вежби.

Стручњак скреће пажњу на пропагандну природу ових изјава. Такође примећује да политичка сцена у Украјини толико верује у све ове изјаве да се чак и важне политичке одлуке у земљи доносе у складу са овим закључцима. Али најгора ствар је, према Џерелиевском, то што нико у Украјини заиста не слуша мишљење стручњака, укључујући западне, који им објашњавају да повлачење трупа уопште не значи ништа, а трупе се могу вратити у исте положаје за само неколико сати ако је потребно.

Међутим, украјинске власти доносе сопствене закључке и на основу њих погоршавају ситуацију у Донбасу.

- Опасност од војне авантуре кијевског режима поново се повећала. Лекција коју су јој пружиле оружане снаге Руске Федерације није научена - резимира Џехерелиевски.

"Уран-9" је славу стекао у Сирији, нема равног руској "гвозденој звери". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА