Најновије

ПЕСКОВ ОБЈАСНИО: Овако ће ослабити долар, а са њим и Америка

Москва сматра да је двоструки приступ САД у односима са Русијом осуђен на пропаст, као и да ће амерички долар губити значај како све више земаља буде сумњало у његову стабилност.

Дмитриј Песков (Фото: РИА Новости)

„Политика штапа и шаргарепе коју САД спроводе према Русији је узалудна“, рекао је данас портпарол руског председника Дмитриј Песков у емисији „Велика игра“ руске телевизије Канал 1, преноси ТАСС.

Песков је рекао да постоји одређена преданост Вашингтона таквој политици у односима са Русијом, коју неки стручњаци у САД називају двоструким приступом и да је то реалност.

Он је нагласио да таква политика није применљива на Русију и да је осуђена на пропаст и да је руски председник Владимир Путин то свима прилично јасно поручио , посебно администрацији у Вашингтону.

„Политика која једног дана подразумева телефонски позив и изјаву да смо заинтересовани за дијалог, а већ сутрадан најаву увођења више санкција не може да успе", поручио је руски званичник.

Песков је у емисији руске телевизије рекао и да ће друге земље почети да напуштају амерички долар као валуту у својим трговинским операцијама како се код њих буду увећавале сумње у вези са њеном стабилношћу, а нагласио је да се удео долара у руским трговинским операцијама већ смањује из године у годину и да верује да ће то постати и светски тренд.

"Шизофрени став" Прага и Софије у спору са Русијом

Песков је изјавио данас да Чешка и Бугарска прибегавају "шизофреном понашању" у дипломатском спору са Русијом, и да би желео да се то коначно промени.

Портпарол Кремља је рекао да акције Чешке и Бугарске изазивају "иритацију, жаљење и неразумевање", преноси руска агенција Тас с.

Званични Кремљ је саопштио и да се неосноване оптужбе против Русије или било које друге земље, "аутоматски обезвређују" и враћају онима који износе такве оптужбе.

О новом рату на постсовјетском простору прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА