Најновије

ДИПЛОМАТЕ ПОБЕГЛЕ ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Скоро сви странци напустили земљу

Стране дипломате и хуманитарни радници последњих месеци масовно су побегли из Северне Кореје због несташице робе и великих ограничења у свакодневном животу која су наметнута како би се зауставило ширење корона вируса, наводи руска амбасада у Пјонгјангу.

Северна Кореја (Фото: Pixabay)

CNN преноси да је амбасада у саопштењу на својој званичној Фејсбук страници навела да у Северној Кореји сада има само 290 странаца, и међу њима само девет амбасадора и четири отправника послова. Сво страно особље које ради и за НВО и хуманитарне организације напустило је земљу.

Амбасада је у својој објави изнела да су границе Северне Кореје закључане већ месецима као део напора режима Ким Џонг Уна да се пандемија ковид-19 не прошири на ову земљу, што је уз веома строге мере имало за последицу недостатак неопходне робе, укључујући лекове и прехрамбене производе.

CNN преноси и да је пре пандемије ковид-19 Русија имала једно од највећих дипломатских представништава у Северној Кореји, али да је присуство чланова руске мисије у последње време све мање.

И напуштање Северне Кореје је у овом тренутку прилично тешко. У фебруару је неколико руских дипломата провело више од једног дана покушавајући да напусти земљу.

Ројтерс је тада пренео да је група дипломата путовала 32 сата возом и два сата аутобусом из Пјонгјанга до границе, да би се затим укрцали на железничка колица која су гурали око километар преко границе.

Какав споразум са Вашингтоном је Москва продужила, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА