Најновије

ЛИДЕР ВЕТЕРАНА ДОНБАСА ПРОГНОЗИРА: Ево када ће се наставити активне борбе у Донбасу

Председник Савеза добровољаца Донбаса Александар Бородај дао је прогнозу о времену наставка активних борби на линији фронта у републикама. Према мишљењу првог премијера ДНР, такав развој догађаја могућ је крајем априла. Кијев наставља довлачење војне опреме, наоружања и људства у зону разграничења.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Политичар је уверен да Украјина формира „значајну групу“ у Донбасу, повлачећи додатне трупе на прву линију фронта. Питање је да ли ће се врућа фаза рата наставити наредних недеља и да ли ће Москва пружити помоћ Доњецку и Луганску у случају активне офанзиве оружаних снага Украјине.

 „Од краја априла може се очекивати ескалација непријатељстава. Постоје две могућности: Русија неће пружити помоћ или ће прискочити у помоћ“, казао је Бородај.

Он је нагласио да без помоћи Русије републике неће моћи да воде дуготрајне војне операције са надмоћним непријатељским снагама. И обрнуто, уз помоћ Руске Федерације, Украјина ће пропасти: „Ако пружи ову помоћ (што би било логично и исправно, јер су значајан број становника Донбаса држављани Русије), онда ће се Украјина суочити са неизбежним поразом'’, напомиње Бородај у коментару.

 Истовремено, ДНР напомиње да ће офанзива Оружаних снага Украјине започети пре 2. маја ове године. Непријатељ ће задати главни ударац Доњецку и Горловки како би заузео главни град и предстражу. Ово мишљење је посебно изразио први заменик министра информација ДНР Данил Безсонов.

 Подсетићемо, данас је јављено да је током напада Оружаних снага Украјине на територији ДНР из борбене беспилотне летелице украјинских снага бачена бомба од које је погинуло дете рођено 2016. године. Више о том инциденту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА