Најновије

ПРИШТИНСКИ АНАЛИТИЧАРИ: "Курти је терорисао цело Косово!"

Политички аналитичар Леон Духанај каже да је тзв. Косову потребна стабилна, способна и одговорна Влада.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Која би, како наводи, била у стању да одговори и превазиђе бројне изазове у којима се земља тренутно налази.

Он додаје да Аљбин Курти није модел политичара који је у стању да Косово извуче из кризе, већ је како каже реч о популисти, који жели да пропагира политичку моћ.

"Покрет Самоопредељење, односно његов лидер Аљбин Курти од оснивања странке није показивао државотворне перформансе. Њихово залагање је било крајње деструктивно и против било ког духа сарадње", каже Духанај.

Он сматра да је Аљбин Курти главни кривац за прошлогодишњи распад коалиције са Демократским савезом Косова, који је успео да убеди грађане да је он жртва. Према речима Духанаја, Курти сада настоји да потчини опозицију коју условљава новим изборима.

"Сада намерава да искористи своју политичку моћ, било да покори опозиционе странке или им прети новим изборима. За Куртија избори нису ништа друго до спортски чин. Не плаши се чак ни да би могао да изгуби на изборима, јер његова активност није заснована на било којој визији изградње државе, већ на уништавању. У том контексту, он нема проблема са провоцирањем нових избора, јер се за њега ништа не мења", истиче Духанај.

Реформа Закона о изборима није неопходна у овом тренутку, подвлачи Духанај који истовремено наводи да има довољно времена да се у наредном периоду разматра ово питање.

"Господин Курти је пре само два дана, нормалан радни дан искористио за целодневну забаву у Грмији, али синоћ је терорисао цело Косово изменама закона које нису хитне, јер ће у нормалним условима доћи у први план после четри године. Још горе, овај закон намерава да промени кршење правила, парламентарних процедура и демократских принципа. На несрећу Курти мисли да људи пасу траву и нису у стању да прочитају његове намере, али оне ће се препознати временом, велика је несрећа што Косово и његови грађани због тога пате сваки дан све више и више", закључује Духанај.

Москва потврдила, важан споразум са Вашингтоном продужен! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА