Најновије

МИЛОМИР МАРИЋ ОТКРИВА: Легија био бесан на Чеду и Ђинђића док му није легла уплата! Претио да ће их побити ако не добије милионску цифру!

Милорад Улемек Легија, бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), добио је милион долара за хапшење председника Србије Слободана Милошевића 2001. године, тврди познати новинар Миломир Марић.

Миломир Марић. (Фото: Јутјуб)

Легија је, како каже Марић, био бесан на тадашњег премијера Зорана Ђиндића и шефа посланичког клуба ДОС Чедомира Јовановића, које је оптуживао да су га 'искористили за Слобино хапшење'. Улемек се смирио када су му на рачун једне банке у Атини исплатили милион долара.

Главни уредник ТВ Хепи, који је и лично сведочио овим догађајима, каже да је Легија био страшно љут на шефове ДОС јер су га увукли у хапшење Милошевића.

Претио убиствима

- Недуго након те операције Улемек је демонстративно напустио Србију. Отишао је у Атину, где је имао своје људе, тамо је деведесетих радио као шеф обезбеђења Владимира Вање Бокана... Неко време се био примирио, а прави проблем настао је када је Легија остао без новца.

Тада је звао Београд и претио свима, нарочито Ђиндићу, да ће се вратити и све их побити ако му не уплате милион долара - препричава Марић, који тврди да има сасвим поуздане информације о свему овоме.

- Они из врха ДОС су се уплашили и брзо му послали милион долара на рачун у једној банци. Сад, није на мени да говорим у којој, али поуздано тврдим да је све ово сува истина, имам информације о томе из прве руке, сасвим сигурно све то је тачно - наглашава Марић.

Да је неко из врха бивше власти узео кеш за хапшење Слободана Милошевића, посредно је својевремено потврдио и сам Улемек, који је рекао да му је било наређено да његова јединица буде у цивилној одећи и да глуми 'земунски клан', а све то да би могла да се наплати америчка уцена од пет милиона долара.

- Информација да је у том догађају учествовао 'земунски клан' класична је подметачина смишљена много раније, јер су једино тако могли да узму новац за Милошевића, односно пет милиона долара, колико је давано за његово хапшење. Да су га ухапсили државни органи, онда не би могле паре да се узму. Зато је пуштена та прича о "земунцима"... Мојој јединици изричито је наређено да буде у цивилној одећи са фантомкама. Послали су нас у цивилној одећи уместо у униформама за интервенцију, јер је требало те ноћи да глумимо 'земунце'. Тај фамозни 'земунски клан'у то време није ни постојао. Група око Душана Спасојевића Кума настаје тек у августу 2002. године, када се Спасојевић разишао са дотадашњим шефом Љубишом Бухом Чуметом - рекао је Легија у свом једином интервјуу из затвора који је за недељник 'Експрес' дао 2016. године.

На другој страни, адвокат Тома Фила тврди да су после Милошевићевог хапшења 31. марта 2001. године досовци за то 'наплатили' чак 50 милиона долара, које су онда поделили међу собом!?!

- Тадашња Ђиндићева влада ухапсила је Милошевића на превару, са писаном државном гаранцијом да га не хапсе због изручења Хагу. А онда су га продали за 50 милиона долара и паре поделили међу собом. То сви из врха ДОС знају и ћуте јер су сви саучесници - истиче Фила.

Да ли ће бити битке у Јужнокинејском мору? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА