Најновије

НЕПРИЈАТЕЉСКИ АВИОН УЛЕТЕО У СИРИЈСКИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР: Подигнута узбуна, Дамаск спреман на све

Јуче је примећен је ратни авион Краљевског јорданског ваздухопловства (РЈАФ) како лети на ниској висини дуж границе Краљевине са Сиријом.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Локални пастир из јужне сиријске области ал-Суваида поделио је снимак ратног авиона РЈАФ, највероватније Ф-16, који маневрише преко границе. Према пастиру, ратни авион је на кратко продро у ваздушни простор Сирије.

РЈАФ обично није толико активан дуж границе са Сиријом. Међутим,  ситуација у Јордану далеко је од уобичајене. Касно 3. априла, јорданска војска, снаге безбедности и обавештајни подаци онемогућили су наводну заверу за рушење владајућег режима.

Бивши престолонаследник Хамза бин Хусеин, полубрат краља Абдулаха ИИ, стављен је у кућни притвор. Ухапшено је најмање 16 принчевих пријатеља и блиских сарадника.

Аман је оптужио принца Хамзу и његове пријатеље, од којих су неки познати бизнисмени, за планирање државног удара уз подршку страних сила.

Ајман Сафади, потпредседник владе, рекао је да су истраге завере још увек у току и да ће се следити "правни пут".

Ситуација у Јордану остаје напета. Јорданска војска, која је веома одана краљу, очигледно је била стављена у стање високе приправности да се супротстави било каквом могућем развоју догађаја.

Да ли ће бити битке у Јужнокинејском мору? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА