Најновије

РУСКИ АНАЛИТИЧАР ОТКРИО: Скривеном поруком Лавров шокирао Европску унију

Политички аналитичар Анатолиј Васерман објаснио је значење изјаве шефа руског Министарства спољних послова у вези са даљим развојем односа Москве са земљама ЕУ.

Лавров (Фото: mid.ru)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је, током посете Пекингу 23. марта, и разговарајући са кинеским колегом Ванг Јием, говорио о руском недостатку односа „са Европском унијом као организацијом“.

Ова изјава привукла је пажњу политичког аналитичара Анатолија Васермана, који је прокоментарисао тврдњу руског представника на међународној сцени – да је раније сам Брисел донео једнострану одлуку, која је довела до уништења целокупне инфраструктуре неопходне за даљу изградњу односа са ЕУ.

Стручњак је нагласио да се у речима Лаврова може наћи потврда како је уједињена Европа намерно уништила „све механизме који су стварани дуги низ година“ за развој узајамно корисне сарадње.

Међутим, Москва и даље има партнере у Европи. Они „желе да их воде њихови национални интереси“ и спремни су да појединачно одржавају своје претходне контакте.

Као резултат, постаје очигледно да се руски „односи са Кином развијају брже од онога што је остало од односа са европским земљама“.

„Преводим са дипломатског језика: оне земље ЕУ које разумеју сопствене потребе и не мешају их са бриселским упутствима наићи ће на потпуно разумевање са наше стране, али ако неко сматра да нам је ЕУ потребна више него ми њима, нека само имају на уму да имамо довољно других партнера. Једноставно речено – Нисте нам потребни“, закључио је Васерман.

Шешељ после 20 година први пут испричао причу о састанку пре 5. октобра који је био наговештај велике трагедије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА