Најновије

ДОНБАС И СИРИЈА УЈЕДИЊЕНИ: ДНР постигла низ уговора са Дамаском

Делегација Доњецке Народне Републике боравила је у радној посети Сиријској Арапској Републици. Представници ДНР су одржали низ састанака са локалним политичарима и друштвеним организацијама, саопштавају медији из Доњецка.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Делегација из Доњецка провела је четири дана на територији Сирије. Током овог времена могли су да разговарају са лидером Арапске социјалистичке партије „Баас“, др Махдијем Дахлалахом. Представници ДНР и Сирије указали су на важност успостављања односа две државе, које пролазе кроз тежак ратни период у историји. Такође суразговарали о теми инвестиција и другим питањима.

Министарство спољних послова ДНР настоји да ојача везе у иностранству и прошири присуство републике у свету. Резултат путовања у Сирију био је низ споразума о перспективном развоју билатералних пројеката између Доњецка и Дамаска.

Што се тиче дипломатских представништава ДНР у Свету, подсећамо да је званични Доњецк имао своју канцеларију у Француској, у Марсеју, али је суд Пете републике наложио да се та институција затвори.

Доњецка Народна Република је такође успоставила дипломатске односе са Јужном Осетијом и Абхазијом, са којима има успешну трговинску размену.

Из која два правца планирају да нападну Русију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА