Најновије

УКРАЈИНСКА СРЕБРЕНИЦА: Кремљ објавио када ће се Русија укључити у рат у Донбасу

Кремљ верује да ескалација сукоба у Донбасу може довести до понављања трагедије у Сребреници, и у ком случају је Русија спремна да интервенише да би то спречила, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Донбас (Фото: РИА Новости)

„Украјинска страна, о томе се може судити по разним изјавама, не одбацује у потпуности идеју војног решења сопственог проблема са југоистоком“, рекао је портпарол Кремља.

Поред тога, према његовим речима, динамика развоја ситуације на линији разграничења у Украјини ствара „опасност од обнављања непријатељстава у пуном обиму“.

„У Кремљу постоји бојазан да ће се у Украјини поново покренути грађански рат. А ако буде грађанског рата у близини наших граница, то ће представљати претњу Русији “, рекао је Песков.

Према Пескову, Русија ће заштитити своје грађане који живе на територији Донбаса, чак иако су они и држављани Украјине. Ова ситуација није јединствена и двојно држављанство неће представљати сметњу, рекао је портпарол Кремља.

„У случају избијања непријатељстава и у случају потенцијалног понављања тамошње људске катастрофе, сличне Сребреници, коју је председник Путин већ поменуо, иначе, ниједна земља на свету неће остати по страни. И све земље, укључујући Русију, предузимаће мере да се такве трагедије не понове “, рекао је Песков.

Из којих праваца ће кренути напад на Русију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА