Најновије

КАПЕТАН ДРАГАН О ХРВАТИМА НА КОСОВУ: То је био прст у око Србији!

Гости "Хит Твита" били су Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, председник Демократске странке Србије Милош Јовановић и лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Капетан Драган на самом почетку је коментарисао Дан победе над фашизмом и Дан Европе, а том приликом истакао како победници славе Дан победе, а губитници Дан Европе.

Победници славе Дан победе, а губитници Дан Европе. То је апсолутно јасно! - рекао је Капетан Драган на самом почеку, а свој став изнео је и Ненад Чанак:

Дан победе над фашизмом је изузетно значајан, јер је ова земља платила велику цену када је реч о фашизму. Дан када је светско зло сломљено се мора памтити и обележавати - рекао је Чанак.

Милош Јовановић истакао је како није оптимиста када је реч о ЕУ.

Ја нисам велики оптимиста када је ЕУ у питању. Европа и ЕУ каква се гради и како изгледа данас, није нешто што већ пружити велику наду да ће опстати - рекао је Јовановић.

Након првог предлога Ненад Чанак изјавио је како су дешавања у Јасеновцу била геноцид и да о томе нема расправе.

То што се догађало у Јасеновцу је био геноцид и нема расправе - рекао је Чанак.

Капетан Драган током коментарисања првог предлога рекао је како сматра да Хрвати ни данас нису спремни да се суоче с прошлошћу.

Хрвати нису ни данас спремни да се суоче с том прошлошћу. Ви сте имали 12 посто Срба, сада их имате 3 посто. То је геноцид. То је исто злочин који су чинили и њихови очеви. Ми до данашњег дана, нажалост, нисмо у Србији имали адекватан одговор. Мислим да Србија данас има ресурсе, али и људе, који су спремни да не толеришу овакве злочине - рекао је Капетан Драган.

Милош Јовановић је рекао како су Срби убедљиво највеће жртве, као и да је био у Градини, где је имао осећај језе.

Срби су убедљиво највеће жртве. Био сам у Градини, то је језиво. Када уђете на то место, осећате језу. То је невероватно - истакао је Јовановић.

Ја не идем у Хрватску на море. То је сада лично, али колико је лично, то је и питање достојанства. Не идете у државу где су толико клали ваш народ. Они знају како се ми осећамо због Косова, нису на то гледали. Они су ту због Резолуције 1244. Знамо ко су нам суседи и знамо шта мисле о нама - каже Јовановић.

Господина Милановића ја разумем, али што се тиче мора, као и Србија, тако ни Хрватска није кромпир, па где год сасечете није исто - каже Чанак.

Мислим да је сигурно, а погрешно било, да Хрвати учествују на Косову на било који начин, узимајући нашу историју. Мислим да је то био прст у око Србији и то је била понижавајућа одлука када смо били слаби и када су овом земљом владали издајници. Мислим да се наша позиција у свету драстично променила овим људима који су сада овде - прича Капетан Драган.

Може ли Русија бити искључена из SWIFT-а прочитајте ОВДЕ.

Извор: Pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА