Најновије

АУСТРИЈСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ: Европи прети нови мигрантски талас!

Око 15 милиона људи спремно је да до 2020. године крене на драматичан пут преко Средоземља како би дошли до обећаног Старог континента, пише у документу аустријске војне тајне службе, који ће бити представљен следеће недеље.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Нигерија, Демократска Република Конго, Судан и Етиопија, четири су земље из којих се очекује највећи миграцијски талас према Европи, упозоравају аустријски војни обавештајци.
У последње три године око 550.000 Африканаца затражило је азил у ЕУ. Највише их је из Еритреје, Нигерије и Сомалије, следе Гамбија, Мали, Алжир, Судан, ДР Конго, Гвинеја и Сенегал, пише у извештају у који је немачки лист „Билд“ имао увид. Избеглице из Еритреје и Сомалије имају право на азил, јер долазе из ратних подручја, а остали су означени као економски мигранти. - Број афричких избеглица знатно ће се повећати, ако ЕУ финансијски не подржи погођене земље, те не промени своју политику према тражиоцима азила који су економски мигранти - цитира „Билд“ аустријске војне обавештајце. У извештају се закључује да ће се због великог прилива азиланата из Африке значајно променити однос ЕУ према економским мигрантима, као и да ће бити неопходна боља контрола спољних граница Уније и успостављен модел за протеривање оних којима је одбијен азил. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА