Најновије

ОБЕЛОДАЊЕН СЦЕНАРИО КОГ СЕ СВИ ПЛАШЕ: Откривено како би изгледао сукоб две светске силе

Амерички часопис „Нешнал интерест“ анализирао је састав, опрему и обуку ратних морнарица Сједињених Америчких Држава и Русије и навео предности сваке земље.

Илустрација (Фото: Правда)

Према мишљењу аутора текста, новинара и бившег сарадника Пентагона Криса Озборна, јача страна руске морнарице је развијена подморничка флота.

„Напредне руске подморнице ће, наравно, веома отежати слободну и неконтролисану пловидбу бродова америчке морнарице у Црном мору“, навео је он.

Аутор је претпоставио да би у случају отвореног сукоба Русији могло бити и тешко због мањег броја бродова са чијих палуба могу полетати хеликоптери или јуришни дронови.

Исход конфликта ће у великој мери зависити од домета и прецизности бродских система наоружања, морских дронова, сензора и бродских радара, закључио је Озборн.

Раније је адмирал морнарице САД у пензији и бивши главнокомандујући Северноатлантске алијансе Џејмс Ставридис сугерисао да ће се у случају заоштравања односа између Русије и Украјине највероватније десити оружани сукоб у Црном мору. Ставридис је навео да ће Москва безусловно победити, док војска НАТО-а неће на време стићи до региона.

Русија даје Србији оружје како би се вратила на Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА