Најновије

КУРТИ ПОВЕЋАВА БУЏЕТ ЗА ''ВОЈСКУ КОСОВА'': Издваја се преко 100 милиона евра

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, најавио је данас да ће приоритет владе у наредним годинама бити повећање буџета Косовских безбедносних снага како би Косово, како каже, имало добро обучену војску.

КБС (Фото: Јутјуб)

Курти је то рекао на састанку са министром одбране Армендом Мехајем и командантом КБС генерал-потпуковником Рахманом Рамом, који су га обавестили о припремама за обуку америчких снага са савезничким снагама "Дефендер-Еуропе 21", где ће Косово бити међу 16 земаља домаћина и учесника обуке са "својим војним трупама", преноси Коха.

Буџет Министарства одбране од наредне године биће први пут преко 100 милиона евра, а Курти истиче да повећање буџета КБС остаје приоритет у наредним годинама.

Како Коха пише, Мехај и Рама разговарали су са Куртијем о процесу ко-искрцавања контингента КБС заједно са америчким трупама у мировној мисији у Кувајту и даљем повећању оперативних капацитета КБС.

Подршка КБС, према Куртијевим речима, неопходна је како би Косово имало добро обучену војску, опремљену према стандардима савремених војски, наводи Коха.

Куда шаљу Радована Караџића на одслужење казне, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА