Најновије

ПРВА ГОДИНА БЕЗ ЂЕДА: Амфилохије је лани под Острогом послао јаку поруку

Српска православна црква и верници данас обележавају Светог Василија Острошког, чије се мошти чувају у манастиру Острог, у Црној Гори.

Митрополит Амфилохије. (Фото: Јутјуб)

Током прошле ноћи је одржано бденије, а света архијерејска литургија јутрос од 9 сати. Литургију је, уз свештенство и монаштво СПЦ, служио Владика будимљанско никшићки и администратор Митрополије црногорско приморске Јоаникије.

За разлику од прошле године, када се због ситуације са короном људи нису окупили пред манастиром, ове године море верника слило се под Острог. А за разлику од лани, баш као и за разлику од бројних година уназад, под Острогом није било ни тадашњег Митрополита црногорско-приморског, Амфилохија Радовића, који је преминуо 29. октобра 2020.

Баш на дан Светог Василија Острошког, у касним сатима, под окриљем ноћи, црногорска полиција је ухапсила владику Јоаникија и осам свештеника СПЦ-а због литије у Никшићу на којој се окупило више хиљада грађана, упркос забрани јавних окупљања. Неколико сати пре тога, Амфилохије је служио литургију под Острогом.

- Сабирају се стотине хиљада људи да се дотакну хаљина Христових, а хаљине његове јесу и мошти Светог Василија, да се дотакну да би се исцелили од својих душевних и телесних невоља и болести. Молитвама свих вас, али дејством силе Божије и Светог Василија осећам и видим да се исцелује и овај вирус али да се исцељују још опакији вируси који владају људима овде у овом свету, а то су вируси богомржње и братомржње, најопакији вируси, који господаре и за које је најбоља вакцина овај свети дан и ове свете мошти. Дај Боже да се исцеле сви вируси, а посебно вирус братомржње и братских несрећа. Даће Бог да се поново отворе границе, а кад се отворе границе између људских срдаца јер Бог је допустио овакве вирусе не да би раздвојио људе, да би их удаљио физички, у реду, али с друге стране Бог пусти вирусе не би ли се људи изнутра сродили једни с другима љубављу, братољубљем и богољубљем - беседио је тада Амфилохије.

Турски председник тражи - Очитати лекцију Израелу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА