Најновије

Кинески експерти забринули САД: Захваљујући овом оружју ниједна поморска сила неће се усудити да изазове Русе

Аналитичари објаснили који су руски адути у случају сукоба са америчким групама носача авиона.

Руска морнарица (Фото: kremlin.ru)

Кинески стручњаци указали су на могућност да Русија асиметричним нападима неутралише супериорност америчког носача авиона.

Упркос чињеници да руска морнарица има само једног носача авиона  „Адмирал Кузњецов“, који је сада на ремонту, Русија има чиме да одговори на 11 група носача авиона америчке морнарице, од којих је свака способна да уништи читаве флоте малих држава. О томе су недавно писали војни аналитичари кинеског портала Соху.

„Руска флота се не ослања на број носача авиона, већ на друге адуте“, коментарисали су кинески аналитичари тренутни однос снага.

Страни стручњаци су истакли да руске подморнице Пројекат 955 Бореј, које одликује изузетно низак ниво буке и арсенал од 16 балистичких ракета Булава, способних да погађају циљеве на удаљености до 9 хиљада километара, представљају велику опасност не само за носаче америчке морнарице, већ и за све остале америчке оружане снаге.

На основу тога, Кинези су изразили уверење да су руски Бореји способни да „самостално изазову америчке групе носача авиона“.

Други „адут у рукаву Русије“ су њене нове хиперсоничне ракете Циркон, које развијају брзину лета до 9 Маха, због чега су способне да пробију било који савремени ПВО систем, а гарантују уништавање америчког носача авиона са депласманом већим од 100 хиљада тона. 

„Иако је у руској морнарици остао само један носач авиона, присуство десетина подморница и хиперсоничних пројектила омогућава руској флоти да остане међу водећим у свету.

Захваљујући овоме, ниједна поморска сила неће се усудити да изазове Русе “, резимирали су стручњаци. 

Најјачи сукоб Израела и Хамаса од 2014. прети да прерасте у нови рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА