Најновије

ВУЧИЋ: Добили смо информацију да ће једна велика сила ускоро тражити повлачења Унмика и Кфора

Председник Србије Александар Вучић обилази пункт за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових породица у простору касарне "Дедиње". Са њим је у обиласку и министар одбране, Небојша Стефановић, који је рекао да су се припадници војске сами изјашњавали коју вакцину желе да приме.

Вучић (Фото: Јутјуб)

О ситуацији на Косову и Метохији

- Добили смо информацију да ће једна велика сила ускоро тражити повлачења Унмика и Кфора - рекао је председник Србије.

Он је нагласио да га очекује низ састанака у наредним данима, а да ће најважнији задатак Србије бити да очува суверенитет и територијални интегритет, али и мир и безбедност.

О најновијој процени ММФ-а

- Касно синоћ је дошла вест која је веома добра, а тиче се привреде Србије - рекао је председник Србије.

Како је додао, у питању је најновија процена ММФ-а која је, каже "невероватна за Србију".

- Привредни раст Србије, према новим пројекцијама ММФ износи 6 одсто у овој години, а у 2022. 4,5 одсто, док је стопа дефицита смањена - рекао је он.

У претходном јесењем извештају о ЕК је прогнозирала раст бруто домаћег производа Србије од 4,8 процената за 2021. годину.

- Предвиђа се да ће се српска економија снажно опоравити 2021. године и то изнад нивоа производње пре кризе, вођена углавном инвестицијама и приватном потрошњом. Због обновљених мера фискалне подршке и високог раста јавних инвестиција, очекује се да ће се дефицит опште државе само незнатно смањити у 2021, нако чега ће значајно смањење уследити 2022. године - наводи се у пролећним прогнозама објављеним на званичној интернет страниуци ЕК.

Председник обишао пункт за вакцинацију

Председник је прокоментарисао да је од момента кад је речено да ће грађани добити 3.000 за вакцинацију, све је више грађана који се јављају и одлазе до пунктова где могу примити цепиво.

Вучић је упитао које вакцине су најзаступљеније и рекао да је против АстраЗенеке вођена огромна кампања и да су због тога људи у страху и немају сигурност да могу да је приме.

- Мислим да је важно, да иако се заразите сутра, лакше ћете да се изборите - рекао је Вучић, наводећи пример своје мајке, која ја захваљујући вакцини, успела да се избори са короном, иако има опструкцију плућа.

- Ја сам примио кинеску вакцину својом вољом, кажу да спорије ствара антитела, али делује јако ефикасно. Свака вакцина је добра - рекао је председник.

Вучић је обишао пункт и пожелео срећан рад свим радницима и грађанима који су дошли да се данас вакцинишу, рекавши да је вакцина јако добра и да ће само вакцина сачувати наше породице и нашу децу.

Према подацима Министарства здравља, у Србији је, закључно са јучерашњим даном, дато укупно 3.897.314 доза вакцина против корона вируса.

Број ревакцинисаних, односно оних који су примили обе дозе, износи 1.687.579.

Русија се не може и неће више повлачити! Спремна је да употреби нуклеарно оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА