Најновије

НИ ПОД ЗЕМЉУ НЕ МОГУ ДА ПОБЕГНУ: Руси пронашли и уништили џихадисте (ВИДЕО)

Упркос чињеници да је терористичка група Исламска држава у Сирији поражена, поједини џихадисти успели су да се сакрију и пређу у подземље. Уочи председничких избора у земљи, напорима Запада, бележи се пораст терористичких активности. Идентификација и уништавање ових милитаната постало је једно од главних подручја рада руских ваздухопловних снага.

Џихадисти ИД (Фото: Јутјуб)

Руска обавештајна служба, у сарадњи са сиријским владиним снагама које делују у пустињи Бадија, открила је локацију бројних објеката, укључујући подземно склониште са развијеним системом пећина и галерија које су милитанти ИД користили у провинцији Хомс. Терористи су га користили као командно место и главну базу у централној Сирији.

За уништавање објекта коришћени су борбени авиони СУ-34 и СУ-24 М. Прецизним ударом ваздушним бомбама експлодирало је складиште муниције капацитета до 10 тона у еквиваленту тротила.

Као резултат, елиминисано је до 20 терориста, укључујући неколико команданата на терену, што је омогућило нарушавање концентрације и припреме банди за извођење терористичких напада и провокација у Палмири и околини, као и саботаже у инфраструктурним објектима у провинцијама Хомс, Риф Дамаск и Алепо.

Шта се дешава у појасу Газе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА