Најновије

БЕЛОРУСКИ ГЕНЕРАЛ: НАТО увежбава нападе на Русију и Белорусију

Стратешка бомбардерска авијација НАТО-а током показних летова највероватније одрађује варијанте за напад на Белорусију и Русију, сматра први заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Белорусије генерал-мајор Игор Корољ.

НАТО авион. (Фото: Јутјуб)

– Нажалост, све су чешћи показни летови стратешких бомбардера авијације НАТО-а, односно Сједињених Америчких Држава. Ове године изведено је девет таквих летова изнад суседне територије. И са великим степеном вероватноће може се рећи да се током ових показних летова, између осталог, разрађују варијанте за напад и на Републику Белорусију и Руску Федерацију – рекао је Корољ у интервјуу за телевизију „СТВ“.

Према речима генерала, белоруска страна сваке недеље бележи више од 30 летова различитих извиђачких авиона земаља НАТО-а.

– При томе је укључен читав арсенал ваздухопловства, од стратешких извиђачких авиона до тактичких извиђачко-ударних беспилотних летелица – прецизирао је Корољ.

Представник Генералштаба рекао је да је земља спремна да се супротстави изазовима и претњама НАТО-а.

Он је додао да у Белорусију долазе војници Русије на заједничке војне вежбе, а да тренутно функционише Јединствени систем за ПВО којим руководи командант ваздухопловства и ПВО Белорусије.

– Спремни смо да се суочимо са сваким непријатељем, а наши савезници су увек спремни да нам пруже подршку – закључио је Корољ.

Москва располаже премоћним оружјем, ракета способна да развали сваког непријатеља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА