Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Сваки напад на територијани интегритет Србије је напад на Србе у Црној Гори!

Поводом прича о (не)променљивости граница на Балкану огласио се Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта.

Милан Кнежевић. (Фото: Јутјуб)

- Принцип непромењивости граница искључиво на штету Србије и српског народа на Балкану који ових дана заговарају поједини председници бивших република СФРЈ представља директан атак на територијални интегритет и суверенитет Србије и Резолуцију 1244. Управо они који су погазили Резолуцију УН признајући тзв. Косово, сад у страху од економског и војног снажења Србије, дају себи за право да нам опредјељују гдје се налазе наше границе, заборављајући притом да им није било Србије и Црне Горе, и данас би им у сваком граду њихових младих држава вијориле Аустроугарске  и Отоманске заставе - поручује Кнежевић.

Према његовим рчима, “Изгледа да се регионални “просперитет” на Балкану заснива искључиво на савезима против Србије као једином моделу тзв. сарадње, по коме је дозвољено све што је против легитимних интереса српског народа“.

- Зато и осећам потребу, не као посланик и један од лидера ДФ-а, већ као Србин из Црне Горе да пошаљем поруку да је сваки напад на територијални интегритет Србије, напад и на српски народ у Црној Гори. Иако су Црна Гора и Србија две независне државе, не постоји Србин у Црној Гори који није спреман заступати и бранити интересе српског народа где год живио. И то треба да знају лидери бивших република СФРЈ сваки пут кад отпочну оркестрирану антисрпску кампању. Такође треба да знају да ми ником не претимо, али ником више нећемо ни дозволити да нам прети као народу, нити да тражи од нас да се добровољно одричемо наших државотворних и духовних изворишта. И ово нема везе са Александром Вучићем, јер ћу овај став о неопходности да се заједно бранимо као народ, заступати и кад Вучић не буде председник Србије, а ја не будем у политици - поручио је.

Кнежевић је нагласио да је прва деценија двадесет првог века била понижавајућа, али и упозоравајућа за распарчани и посвађани српски народ којем нису дозвољавали ни да обележава Јасеновац, Јадовно, Корићке јаме, Пивска Дола, Велику, Братунац, Бљесак, Олују, Жуту кућу, а камоли да прославља победе којима су „ослобађали управо ове који нам свакодневно забијају нож у леђа“.

- Нико у Црној Гори није обавезан да дели или следи ове моје ставове, али сигурно знам да оних 233.275 гласача „За будућност Црне Горе“ не мисли да њима може бити добро кад неко напада на територијални интегритет Србије. Зато Црна Гора никад више не смије бити дио антисрпске коалиције на Балкану, нити ћемо као водећа снага парламентарне већине дозволити нова национална посртања на основу којих би предсједници бивших области Аустроугарске могли помислити да су нам они ближи од Србије. Ми немамо никог ближег од Србије, нити Србија има иког ближег од нас, а време које долази неодољиво подсећа на славне странице наше историје кад су слога и јединство били темељ нашег напретка. И немам дилему да ћемо управо слогом, напретком и снажењем односа Црне Горе и Србије поразити све наше непријатеље на дипломатском пољу и бити достојни светле жртве наших предака - поручио је Кнежевић.

Процурили детаљи новог нон пејпера, Приштина у паници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА