Најновије

"ПАЛИТЕ ТЕНКОВЕ, ИДЕМО НА КОСОВО ДА ПОХАПСИМО БАНДУ!": Чанак предложио улазак војске у Приштину, настао хаос у Скупштини Србије...

Лидер ЛСВ Ненад Чанак предложио је да Војска Србије уђе на територију Косова и ухапси албанске сепаратисте у Приштини након проглашења независноти Косова у фебруару 2008. године.

Ненад Чанак. (Фото: Јутјуб)

Чанак је о овом необичном догађају и предлогу који је несквакидашњи за овог политичара причао у јутарњем програму на ТВ Хаппy.
Он тврди да је током проглашења независности Косова 2008. године једини у Скупштини тражио да се испоштује Устав Србије.

- Је л' у Уставу пише да је то део територије Србије? Ја сам тада тражио: "Палите тенкове, идемо на Косово! Идемо да ухапсимо сепаратистичку банду у Приштини!" - прича Чанак.

Он наводи да су му тада из владајуће коалиције, чији је део и сам био, а окосница већине је била Демократска странка, одговорили да је авантуриста.

- Па како ја сад издајника кад сам тражио да се уради оно што је обавеза по Уставу? - запитао се Чанак.

Како додаје, он никада није био за рат јер је добро знао да Србија може само да изгуби узалуд животе својих грађана док би одређене струклтуре профитирале као што је то било, како наводи, током деведестих. 

Подсетимо, током проглашења независности Косова, тадашњи председник Србије Борис Тадић отишао је у Румунију. У наредном периоду дипломатија Београда повући ће неколико потеза, малициозно по нечијим инструкцијама или из сопственог незнања, који ће позицију Србије додатно угрозити, од постављања питања Међународном суду уХагу до пребацивања преговора под окриље ЕУ и пристајања да Еулекс преузме кључну улогу на Косову.

Ево зашто Украјину и Грузију неће примити у НАТО? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА