Најновије

ПУШКОВ СТАВИО УКРАЈИНУ ГДЕ ЈОЈ ЈЕ МЕСТО: Како је могуће да сте у центру Европе, а штитите источну границу?

Члан Савета Федерације Русије Алексеј Пушков критиковао је украјинског председника Владимира Зеленског и подсетио га на место његове земље.

Алексеј Пушков (Фото: РИА Новости)

„Како можете бити у центру Европе и бранити њену источну границу? Да ли зато што је то њена безнадежна периферија, са веома високим нивоом корупције и израженом тенденцијом ка финансијском паразитизму? “, Упитао је сенатор коментаришући речи Зеленског да је Украјина „центар и срце Европе“.

Такође, питања Пушкова покренула је формулација Зеленског „срце Европе“, сенатор је то назвао „празним причама“. „Да ли је територија названа Украјина не тако давно прошла историјски пут Европе - кроз стварање националних држава, кроз ренесансу, реформацију и друге одговарајуће европске процесе?“, написао је сенатор на свом Телеграм каналу. Према Пушкову, украјински лидер је, користећи сличне формулације, „потпуно претерао“.

Раније је Алексеј Пушков рекао да је спољна политика Кијева директно зависна од САД. Приметио је да за 30 година свог постојања Украјина није успела да превазиђе одсуство историјске државности. „Отуда и тренутна недвосмислена зависност од Запада и, пре свега, од САД као јединог могућег облика постојања модерне Украјине“, објаснио је сенатор. Члан Савета Федерације такође је додао да у тој земљи не постоји независна пуноправна елита. Према Пушкову, Кијев тражи покровитеље за себе.

Шта су Американци видели у Донбасу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА