Најновије

МИЛАНОВИЋ: Због противљења Србије неки делови из приштинске агенде су морали бити "испуштени"

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је на састанку у оквиру процеса Брдо - Бриони постигнут компромис у којима се неко морао нечега одрећи додајући као пример да је агенда Вјосе Османи, председнице привремених приштинских институција, била нешто захтевнија.

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

Како је навео на конференцији за медије коју је након самита одржао са словеначким председником Борутом Пахором, на данашњем састанку било је одређених прекора, повишених тонова и неспоразума, а због противљења Србије неки делови из приштинске агенде су морали бити „испуштени“.

- То видим као прихватљиву цену документу који је добар јер, наиме, Словенија и Хрватска су овде да помогну државама које су пре свега у интеграцијском процесу, у фази у којој смо ми били пре 15 или 20 година. Наши мотиви нису ни менторство, ни туторство, нити било какве каријерне и биграфске компоненте за било кога од нас, него да се државама помогне јер ми у томе видимо интерес - казао је Милановић.

Хрватски председник истиче да билатерални проблеми које државе имају међусобно, неће моћи бити решени у оквиру процеса Брдо - Бриони и сматра да овај процес и не треба користи за то.

Ти билатерални проблеми, како је казао Милановић, данас их помало и ометао у раду. Ипак, на крају су, како каже, дошли до компромисног, али јасног решење иза којег сви стоје.

Најавио је да ће се за годину дана опет састати у оквиру овог процеса и додао да се још увек не зна да ли ће локација следећег састанка бити у Београду или Приштини.

На питање да опише односе са председником Србије Александром Вучићем који је данас изјавио да су ти односи пристојни и да су кратко поразговарали, Милановић је казао „ОК“ и додао да би разговарао са Вучићем, али да данас нису имали прилике за то јер није било времена с обзиром да је Вучић морао раније да оде за Брисел.

Неизвесна судбина Северног тока 2! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА