Најновије

АМЕРИ ПРАВЕ ТАЈНУ ВОЈСКУ! ЈАЧА ЈЕ И ОД ЦИА! 60.000 њених агената вршља широм планете!

Буџет ове војске, чији припадници имају лажне идентитете и која изводи операције у земљи и иностранству, износи 900 милиона долара.

Америчка војска. (Фото: marines.mil)

Пентагон је учврстио своју власт на територији Сједињених Држава захваљујући тајној армији од 60.000 војника, плаћеника и цивила, који оперишу под лажним идентитетима како у земљи, тако и у иностранству! Ове застрашујуће наводе открио је магазин Њузвик, чије истраживање открива да се међу припадницима тајне армије Пентагона, између осталог, налазе агенти Националне безбедносне агенције, експерти за сајбер-безбедност и припадници специјалних јединица.

Редуковани потпис

- Они су оспособљени да обављају задатке дубоко унутар непријатељских држава попут Северне Кореје или Ирана. Армију чине запослени у око 130 приватних компанија које имају подршку тајних владиних агенција и њен годишњи буџет је око 900 милиона долара - наводи се у извештају.

Ова војска оперише у атмосфери нове ере извођења борбених задатака која је позната као "редуковани потпис", а која се налази између тајних и јавних операција, открио је неименовани обавештајни званичник.

Двоструки агенти - Друга страна не спава

У шпијунском свету извесно је једино да ни друга страна не спава. Тако се подсећа на случај америчког обавештајца Кевина Патрика Малорија, који је 2018. осуђен на 20 година робије јер је покушао да прода тајне информације Кини. Он је ухапшен са периком и лажним брковима. Поседовао је специјални софистицирани уређај за комуникацију који је био сакривен у његовом телефону. Агенти ФБИ нису успели да открију овај уређај све док им Малори није указао на његово постојање.

Из Пентагона су за Њузвик саопштили да "редуковани потпис" није званичан термин и да се он користи као мера за заштиту изведених операција. Магазин преноси и да права снага тајне армије никада није утврђена, да она делује потпуно нерегуларно и да није била под надзором Конгреса. - После две године истраживања установљено је да је ова армија десет пута већа од капацитета којима располаже ЦИА. Њени припадници су и сајбер-ратници који користе лажне идентитете да преко интернета дођу до својих мета или података - додаје се у извештају Њузвика.

Сталне мете

Русија и Кина су сталне мете ове армије, али њени припадници су изводили мисије у земљама као што су Пакистан или Јемен. Све мисије лично одобрава министар одбране САД. Тајни центар за обуку налази се у Северној Каролини и тамо се припадници ове армије подучавају да праве савремене уређаје за прислушкивање.

Руска веза и исламисти - Списак за одстрел из 2015.

Када је Исламска држава 2015. објавила списак за одстрел са именима припадника америчке армије, у Пентагону су посумњали да иза њега стоје руски хакери чији је циљ да се заплаше припадници америчке армије. Надлежни су схватили да је безбедност припадника армије угрожена и због тривијалних ствари као што су уређаји за фитнес (прате маршруту и дистанцу) или интернет сајтови који показују локацију корисника.

Оперативци се у зависности од јединице у којој се налазе обучавају у техникама за измену личног описа, потпуном мењању изгледа, па чак и пола. Уз то пролазе и посебну обуку за сакривање личног идентитета, у шта спада и коришћење силиконских рукавица за измену отисака прстију. Експерти за сајбер-безбедност обучени су да манипулишу биометријским базама података страних земаља.

НАТО вежбе око Србије, масовна пуцњава са мрачним циљевима алијансе зла! Више о томе ОВДЕ.

Извор: kurir.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА