Најновије

ЗЛОЧИНЦИ ИЗ САНУ ПРОМОВИШУ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Припада нам пола Албаније заједно са Скадром! (ВИДЕО)

Поднео сам кривичну пријаву против људи који пропагирају једну превару да су се Словени доселили у 5. 6 и 7.  Веку. У Русији уџбенициима за шести и десети разред стоји потпуно обрнуто, да су се Руси преселлили са југа, али и то је превара. Морамо да се одрекнемо тих превара јер су то темељи албанског сепаратизма, изјавио је др Божидар Митровић, професор Московског универзитета на предметима Римско право, Словенско право и Рекламационо право, госујући у емисији Реч продукције Хелмкаст. 

Божидар Митровић. (Фото: Јутјуб)

- То су не само кривично дело фалсификата, него је то тако дубока превара која се тиче геноцида над српским народом. Злочинци из САНУ промовишу тај геноцид – казао је Митровић. 

Као професор римског права, рекао је да то право вуче корене из етрурског права, а никако из грчких колонија како нас уче. 

- Јустиција потиче од речи „уста“. Ниједан мој студент права не може да изађе на испит, а да не зна ко је у судници Јустиција. А Јустиција су тужилац и тужени. Оно што они изусте на расправи, у виду тужбе и одговора на тужбу, то је Јустиција. Објаснио сам на основу те прве дашчице римског права зашто је Јустиција настала од речи „уста“, на првој дашчици пише: „Нека се позове тај који ће устити на форуму“, односно у спору – објаснио је Митровић.

Како је казао, Римљани су револуцијом „509. године пне изнедрили правило да су сви становници Рима Римљани“, те тако данас имамо да су сви становници Француске Французи, Италије Италијани и слично. 

- Нација је римски геноцидни концепт. У нашем народу је другачије, ми знамо ко је из ког рода, наша, коловенска концепција је народ  - казао је он.
Митровић је објаснио и како је дошао до тога да је једно од имена старих Словена било заправо Коловени, и да се то састоји из сложенице речи Коло и Вени или Вини. 

- Ја сам објаснио да је све коло, коло је извор свега, оно ствара венац живота на Земљи. Од кретања Земље око Сунца, до тога да је Тесла направио струјно коло. А Вени значи венац. Колосеум такође потиче од речи коло, исто као и Колос са Родоса, што је заправо Коло са острва Род, а Грци су додавали наставак „ос“ за мушки род – казао је професор Митровић. 

Он је изнео и једну занимљивост, отркио је како је настао чаробни штапић из једног заправо правног посла у којем је штапићу давано магијско значење.

Иза новог нон-пејпера стоји Русија? Вучић о њему не сме да се изјасни! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ХелмКаст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА