Најновије

ПОПОВИЋ: Срби су најугроженија нација у целој Европи

БЕОГРАД - Србија и српски народ су у овом тренутку најугроженија држава и нација у Европи изјавио је данас председник Српске народне партије Ненад Поповић и затражио од Владе Србије да спроведе мере безбедности и дипломатску инцијативу како би указала да се над Србима у региону врши брутално насиље.

Ненад Поповић, председник СНП-а (Фото: ЈуТјуб)

Он је оценио да прогон који се сада над њима врши подсећа на прогон српског и јеврејског народа уочи и током Другог светског рата.
"Због тога захтевамо да Влада Србије хитно подигне на највиши степен мере безбедности државе и да спроведе опсежну дипломатску иницијативу, како би мобилисала све партнере Србије у свету и указала да се над Србима у региону врши брутално насиље и крше њихова основна људска права", навео је Поповић у писаној изјави.
Он је оценио да у Хрватској највиши државни званичници, и власт и опозиција, "нескривено спроводе политику усташког поглавника Анте Павелића" и напомиње да жртве такве политике нису само Срби из Хрватске, већ и српски туристи који се масовно хапсе само зато што су Срби.
"У БиХ је прекинута истрага о покушају убиства премијера једне земље, само зато што је премијер Србије и зато што Србија има добре односе са Републиком Српском, иако је читава светска јавност могла да се увери да је премијер Србије у Поточарима само стицајем срећних околности сачувао живот", наводи Поповић.
Према његовим речима, на Косову и Метохији се не дозвољава Србима да се помоле и запале свећу у својој цркви, већ се против њих организује линч.
"Напади на српске светиње су свакодневни, а монаштво и свештенство СПЦ свакодневно страхује за своје животе, чиме се шаље порука како би се лажна терористичка држава Косово опходила према српској духовној баштини да је примљена у УНЕСКО", указао је Поповић.
Он наводи и да се у Црној Гори затире српско писмо и на најбруталнији начин урушава Српска православна црква, како би се избрисало свако сећање на вишевековно нераскидиво братство Срба и Црногораца које је заувек уклесано у Његошеве стихове.
"Србија и српски народ се налазе пред новим историјским искушењима и због тога нам је више неко икада потребно национално јединство, храброст, политичка мудрост, али и одлучност да не дозволимо да се страдања Срба на овим просторима више икада понове", поручио је Поповић, наводи се у саопштењу.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА