Најновије

КИЈЕВ УСЛОВЉАВА МОСКВУ: Једино у овим околностима ће се Зеленски састати са Путином

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба је рекао услов за одржавање састанка председника Владимира Зеленског и руског лидера Владимира Путина, извештава „НВ“.

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

Према Кулебиним речима, састанак ће се одржати ако се на њему разговара о питањима Крима и Донбаса. Кијев и Москва имају „озбиљне супротне приступе овом састанку“, нагласио је министар спољних послова.

„Али наставићемо да разговарамо са њима и покушаћемо да приближимо ове ставове, јер у Русији о свему одлучује Владимир Путин и морамо да се састанемо с њим. [...] Нећемо се састати са Путином ако не будемо разговарали о Донбасу и Криму “, уверава Кулеба.

Министар је додао да не може да наведе тачне датуме, јер не ради „ни у одељењу за хороскоп, ни у временској прогнози“.

Раније је Зеленски најавио почетак преговора о организовању састанка са Путином. Према украјинском лидеру, то би могло да се одржи „на неутралној територији“.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је припреме за тај догађај. Рекао је да „постоје скице могућих тема за дискусију“.

У априлу је Зеленски јавно позвао Путина да се састане било где у Донбасу где је рат. Руски председник је одговорио да Кијев треба да преговара са представницима самопроглашених република о решавању сукоба. Путин је истовремено пристао да прими украјинског председника у Москви.

Шта је Путин поручио свима који желе да '’одгризу'’ део територије Русије, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА